Skip to content
project:
Groene Groei Woning
locatie:
Lisse
omschrijving:
Duurzame (starters)woningen in compact woonhof
omvang:
-
opdrachtgever:
ABC Vastgoed
jaar:
-
status:
In ontwikkeling
Groene Groei Woning,
Lisse

De Groene Groei Woning is compleet vanuit duurzaamheid ontwikkeld. Naast een energiezuinig installatieconcept is de woning ontworpen in een duurzame sociale context en biedt het de bewoner flexibiliteit in het woonprogramma bij aankoop én in de verdere wooncarrière.

Stedenbouwkundig gezien is deze woning geplaatst in een hof-model waarbij de voorzijden van de woningen aan een autoluw hof liggen. Parkeren geschiedt in parkeerpleintjes in de buitenhoeken van het hof. Dit hof principe geeft sociale saamhorigheid waarbij het hof in collectiviteit is ontworpen door de bewoners zelf. Het geeft ruimte aan buurtfeesten, natuurlijk spelen en een moestuin.

De woningen zijn in volume uit te breiden door te kiezen voor een dakopbouw of achteruitbouw. Ook is de plattegrond aan te passen naar persoonlijke wensen. Doordat de mogelijkheid is gecreëerd om de woning naar wens in te vullen, is er een seniorenprogramma en een startersprogramma mogelijk. Hiermee wordt een brede doelgroep bedient en is doorgroei mogelijk. Dit concept is vormgegeven in duurzame materialen die de tand des tijd goed doorstaan. De woningen zijn in verschillende materialisaties uitgevoerd; met rieten daken of keramische pannen. De detaillering is modern en strak, de materialisatie is warm en natuurlijk.

tags:
Back To Top