Skip to content
project:
Duurzame Villa ontwerp in CLT hout,
locatie:
Nederland
omschrijving:
Particuliere villa
omvang:
3.500 m3
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2019-2022
status:
In aanbouw
Duurzame Villa ontwerp in CLT hout,
Nederland

Wonen in deze villa brengt je in harmonie met de natuur. Alles in het ontwerp is gericht op het beleven van de directe omgeving van de grote wilde tuin met eeuwenoude bomen. De woning zelf is geheel opgebouwd uit CLT hout. Bij deze duurzame en circulaire manier van bouwen gebruiken we massief houten wanden die constructief dragend zijn en waarbij het hout ook als afwerking in het zicht blijft. Het overwegend houten interieur geeft een heerlijk warm behaaglijk gevoel. De natuurlijke materialen zorgen voor een gezonde leefomgeving. Hout zorgt voor een goede akoestiek en een hoge isolatiewaarde.
Een slimme installatie zorgt voor het opwekken van duurzame energie. PV panelen, lagetemperatuurverwarming en zelfs de zonnewarmte zorgt voor opwekking van warmte voor het zwembad.

De villa is modern vormgegeven. De organisatie is gericht rondom een spectaculaire glazen binnenruimte. Deze groene plantenkas is meer dan 2 lagen hoog en vormt een groene kolom waar de woon en slaapfuncties omheen gesitueerd zijn. Deze leefruimtes hebben elk zicht op de mooie tuin rondom de woning. Bijzondere schuine wanden in het interieur geven verrassende overgangen tussen de leefruimtes. De gevel is uitgevoerd in ruw stucwerk gecombineerd met houten latten die als een deken om de gevel heen sluiten. Een riante veranda zorgt voor een heerlijk overdekt terras en houdt de felle zon weg uit de woonkamer.

Bekijk hier het interieur.

tags:
Back To Top