skip to Main Content

De Perfecte Verbouwing

In dit nieuwe programma De Perfecte Verbouwing krijgen woonhuizen een make-over waarbij twee architecten, waaronder Britta, het tegen elkaar opnemen en elk een ontwerp maken. Virtual Reality techniek neemt de deelnemers mee door de verschillende ontwerpen en geeft hen een realistisch beeld van de mogelijkheden en het eindresultaat. Op basis van deze VR tour kiezen de deelnemers hun favoriete ontwerp en winnende architect. De verbouwing wordt gestart en gevolgd, waarna het eindresultaat wordt onthuld. Presentatrice Nicolette Kluijver presenteert het programma.

Aflevering 1

woensdag 6 januari 2021

In aflevering 1 van De Perfecte Verbouwing lag de uitdaging bij het optimaal vergroten van een bestaande woning door deze te vergroten en te verbinden op de nieuwe kavel.

Droomhuis bouwen op nieuwe kavel

Gaby en Jan Haro uit Maarn lopen elkaar steeds in de weg. Hun alles-in-eenruimte is veel te klein om te koken, werken en hun twee dochtertjes lekker te laten spelen. Ze hebben achter hun huis een stuk grond gekocht, maar weten niet hoe ze daar al hun dromen uit kunnen laten komen. Twee architecten gelukkig wel. Zij brengen in virtual reality twee unieke ontwerpen tot leven.

Het ontwerp van Britta

“In het ontwerp heb ik de bestaande kern, van trap en toilet als vast element behouden. Door de nieuwe grote aanbouw aan de zijkant en achterzijde, zijn alle ruimten, nieuwe en bestaande, om deze kern heen gepositioneerd. Dat geeft de mogelijkheid om alle functies: entreehal, wonen, leefkeuken, bijkeuken en logeerkamer in vloeiende beweging in elkaar over te laten lopen. Strategisch geplaatste schuifdeuren zorgen ervoor dat de ruimten ook afgesloten kunnen worden, indien meer privacy gewenst is.”

“Voor de bewoners, als echte liefhebbers van het buitenleven, heb ik een ruime patio-terras ontworpen met een riante veranda met buitenkeuken. Hiermee vervult de patio ook weer een centrale plek in het woonplezier. Zo grenzen woonkeuken, woonkamer én speelkamer en de veranda met buitenkeuken, aan dit terras.”

Bekijk het ontwerp in 360 graden

"Door de zorgvuldig geplaatste woonfuncties maak ik duidelijke intieme ruimtes waar het gezin zijn eigen gang kan gaan, maar ook fijn met elkaar in verbinding staat. Echt een heerlijk familiehuis!"

Bekijk het ontwerp in 360 graden

Aflevering 2

woensdag 13 januari 2021

In aflevering 2 is de uitdaging aan de architecten om een authentieke dijkwoning te voorzien van een geheel nieuwe indeling, zodat de woonwensen van de bewoners ingevuld worden.

Herindelen van authentieke dijkwoning

Jozien en Michael balen dat ze niet optimaal kunnen genieten van hun ruime dijkwoning in Waddinxveen. Het huis is hokkerig, donker, de keuken is te klein en er zit een overbodige badkamer in de weg. Twee architecten onthullen in virtual reality alvast het eindresultaat van een mogelijke verbouwing die alle dromen kan waarmaken. Welke kiezen ze en gaan ze echt bouwen?

Het ontwerp van Britta

“Door in mijn ontwerp de badkamer weg te slopen, is er meteen heel veel licht naar binnen gehaald tot in de kern van het huis. In dit familiehuis heb ik ervoor gekozen om de keuken naar de voorzijde van het huis te verplaatsen met zicht op de waterkant. Daar is ruimte voor een keuken met heel veel kastruimte en een vrijstaand eiland. In de gezellige window seats, de zitjes in de diepe ramen kun je heerlijk aanschuiven tijdens het koken. Aan de tuinzijde heb ik de zithoek geplaatst. Door de mooie stalen zwarte pui heb je optimaal contact met de tuin. ”

“Middenin de ruimte, op de scheiding van wonen en keuken, vind je de gezellige lange eettafel met zitbank. In het hoogteverschil van keukenbank naar lager gelegen woonkamer is een speciale kastenwand met poppenhuis ontworpen als speelhoek voor Abbey. Er is ook een flexibele wand die de connectie maakt met de naastgelegen fitnessruimte.”

“De verschillende functies worden ruimtelijk aan elkaar verbonden door een ‘slinger’ aan kasten die ruimte geven aan berging, tv meubel, deuropeningen naar naastgelegen ruimten en de window seats.”

"Op deze manier wordt de rechthoekige ruimte in verschillende plekken verdeeld in een rustig architectonisch geheel."

Back To Top