Skip to content

Over ons

Wij geloven dat architectuur begint bij mensen. Of we nu een villa ontwerpen of een woonwijk, ons proces begint altijd bij een persoonlijk verhaal. Van een individu, een gezin, een buurt of stad, met ieder zijn of haar eigen gebruiken, voorkeuren en kenmerken. Onze kracht zit hem erin dit te vertalen naar een ideale leefomgeving.

Over van Egmond, architecten

Als familiebedrijf is van Egmond, architecten gebouwd op persoonlijk contact

Van Egmond, architecten is een veelzijdig en creatief bureau voor architectuur, interieur en stedenbouw, gevestigd in Noordwijk. Het bureau is opgericht door vader Hans van Egmond in 1974. Kort daarna is ook zijn broer Ben toegetreden. Samen stonden zij aan hoofd van van Egmond architecten. Inmiddels zijn zij opgevolgd door de tweede generatie architecten. Het familiebedrijf valt nu onder creatieve- en zakelijke leiding van broer en zus, Diederik en Britta van Egmond.

Full Service Architectuur

Met een team van circa 40 architecten, ontwerpers en bouwkundigen realiseren wij projecten in binnen- en buitenland. Wij leveren ‘full service architectuur’ voor zowel het zakelijke als het particuliere segment van de markt.

Duurzaam ontwerpen

We zijn ambitieus en leggen de lat hoog. Onze projecten kenmerken zich door doordachte ontwerpen die er op gericht zijn om de leefkwaliteit mooier en beter te maken. Dat doen wij door complexe opgaven te ontrafelen naar slimme en duurzame ontwerpen. Dat lukt ons alleen als we goed begrijpen wat de gebruiker nodig heeft. Een goede samenwerking met onze opdrachtgever en gebruikers is van cruciaal belang. In onze werkwijze gaan visie en realiteitszin hand in hand.

Doordachte oplossingen

Onze ontwerpen zijn altijd een uiting van de tijdsgeest. Ze reageren op maatschappelijke vraagstukken of persoonlijke dromen. We zoeken naar toekomstgerichte oplossingen die de tand des tijd doorstaan. Bovenal zijn onze ontwerpen goed doordacht en mooi om te zien!

"In onze ontwerpen zoeken we naar een verrassende vanzelfsprekendheid"

Over ons van Egmond, architecten

Full Service Architectuur

We zijn een betrouwbare partner in het verzorgen van het gehele proces.

Van Egmond, architecten levert een totaalvisie op architectuur waarbij we de opdrachtgever uitgebreid adviseren en begeleiden in het gehele proces. Van begin schets tot definitief ontwerp, van omgevingsvergunning tot communicatie met stakeholders, van advisering in de aanbesteding tot het houden van Bouwvergaderingen, budgetbewaking en kwaliteitscontrole op de bouwplaats.

Veelzijdig

Wij realiseren een brede variatie aan opdrachten. Een 5 sterren hotel, gebiedsontwikkeling, luxe villa, interieurs, kantoortoren, onderwijs- of sportgebouw of stadsblok, wij werken op verschillende schaalniveaus. Onze opdrachtgevers variëren van particulieren, tot (semi-)overheden, industriële bedrijven tot vastgoedontwikkelaars en bouwbedrijven.

Door onze brede ervaring kunnen we snel schakelen tussen de verschillende speelvelden van stedenbouw, architectuur en interieur. De verschillende disciplines versterken elkaar in het proces en het ontwerp.

"Als familiebedrijf is Van Egmond, architecten gebouwd op persoonlijk contact"

Werkwijze

Als familiebedrijf zijn wij professioneel en toegankelijk. Naast duidelijke afspraken vinden we persoonlijke benadering en een ontspannen werksfeer heel belangrijk. We werken in teams van experts, denken oplossingsgericht en zijn resultaatgedreven. We zijn er op ingericht om het gehele proces te begeleiden, van ontwerpschets naar omgevingsvergunning tot en met de realisatie.

Duurzaamheid

Wij voelen ons verbonden met de opgave, met de mens en zijn omgeving.

In al onze ontwerpen zoeken wij naar een toegevoegde waarde. Deze vinden wij in het verbinden van mensen, plekken en architectuur. Dat vertaalt zich naar ontwerpen die bewust omgaan met energie, grondstoffen en de wereld om ons heen. Wij zien duurzaamheid in techniek en sociale structuren. We vinden duurzaamheid terug in bijvoorbeeld een woonwijk met kwalitatief hoogwaardige openbare ruimten of veilige straten of gezamenlijke parken. Maar ook in het beperken van onnodig materiaalverbruik, gebruik van aardwarmte, zonne-energie en andere innovatieve techniek. Duurzaamheidskeurmerken waar wij ervaring mee hebben zijn bijvoorbeeld Breeam, BENG, Circulair bouwen, Nul op de meter en Passiefhuis.

Over ons van Egmond, architecten

"Wij zijn goed in het ontrafelen van complexe opgaven"

Werken bij

Werken bij van Egmond, architecten houdt in dat je onderdeel uitmaakt van een dynamisch en creatief team en werkt aan een breed scala projecten. In een inspirerende werkomgeving geven wij ruimte aan eigen ontwikkeling. Wil jij ons team komen versterken? Kijk onderstaand of er vacatures zijn.

Back To Top