Skip to content

Revitalisatie Mariengaerde is een feit!

Start bouw mei 2019!

Nu de omgevingsvergunning voor de revitalisatie van Mariengaerde een feit is, zal de bouw per 1 mei 2019 aanvangen. Mariengaerde is een historisch monumentaal pand op het Seminarieterrein te Warmond. Het maakt onderdeel uit van de totale revitalisatie van de overige gebouwen plus een nieuwbouwontwikkeling en een totaalvisie voor het gehele landgoed.

Met het verlenen van de omgevingsvergunning is de weg vrij voor de transformatie van het voormalige Seminariegebouw dat tot voor kort in gebruik was door zorgverlener Marente. Het gebouw wordt gereed gemaakt voor 108 huur-appartementen van diverse omvang. Van appartementen van 30 m2 tot appartementen bestaande uit twee woonlagen, tussen de prachtige houten spanten in het dak. Sommige appartementen hebben een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon. Andere appartementen maken gebruik van de omliggende landschapstuin. Het park zal worden gerevitaliseerd onder leiding van Copijn landschapsarchitecten.

Van Egmond heeft naar aanleiding van uitvoerig cultureel historisch onderzoek en bouwhistorisch onderzoek, gekeken naar de inpassing van de nieuwe woningen in de bestaande structuur. Niet-historische aanbouwen zullen gesloopt worden om het oorspronkelijke gebouw en zijn omgeving het beste tot zijn recht te laten komen.

De monumentale gevel zal worden gerestaureerd en historisch waardevolle interieur elementen als het trappenhuis zullen gerestaureerd worden. Van Egmond, architecten tekent voor de renovatie en nieuwbouw van het gehele voormalige Seminarieterrein. De overige opstallen worden in een volgende fase ontwikkeld en zijn nu in ontwerp-voorbereiding.

Projectteam:

Van Egmond, architecten – architectuur en stedenbouw, nieuwbouw, renovatie en interieurontwerp

Copijn Tuin en landschapsarchitecten – ontwerp en onderhoud van landgoed en tuinen

P.C. Meijers – bouwhistorisch onderzoek

Gemeente Teylingen

Wissing, ruimtelijke denkers – adviseur stedenbouw i.o.v. gemeente Teylingen

Stichting In Arcadië – Cultuurhistorisch onderzoek i.o.v. gemeente Tyjlingen

Opdrachtgever: Westplan Investors / ABC Nova

Aannemer: Horsman & Co, Lisse

Back To Top