Skip to content
project:
WensWonen Tabaksteeg
locatie:
Leusden
omschrijving:
Wenswonen in de ruimste zin van het woord
omvang:
54 woningen
opdrachtgever:
Heijmans
jaar:
2007-2008
status:
Opgeleverd
WensWonen Tabaksteeg,
Leusden

In samenwerking met projectontwikkelaar Heijmans Vastgoed ontwikkelde Van Egmond een woonconcept voor woningen die geheel te personaliseren zijn per locatie en per woning: het WensWonen.

Voor het type vrijstaande woning en twee-onder-een-kapwoning is een woning ontworpen van twee lagen plus kap. De woning is vooraf ontworpen en aan te passen met ruim 1500 opties en varianten. Er is keuzevrijheid in de positie van de woning binnen de verkaveling, het volume, de indeling, de gevel en de kapvorm. De woning en alle opties zijn geheel doorontwikkeld om deze keuzes door te vertalen naar de bouwuitvoering.

De Tabaksteeg biedt door zijn gevarieerde stedenbouwkundige opzet ruimte aan een brede variatie ontwerpen. Waterwoningen, wonen in de woonstraat, allen met de mogelijkheid voor persoonlijke voorkeur. Denk hierbij aan erkers, achteruitbouw, topgevel, garage ombouwen tot woonkamer of seniorenprogramma of een alternatieve trap positie en plattegrond wisselingen. Door de veelheid in vooraf doorontworpen keuzemogelijkheden ontstaat er een gevarieerd en levendig straatbeeld, waarbij de beeldkwaliteit vooraf met gemeenten kan worden gewaarborgd.

Binnen het stedenbouwkundig plan van Tabaksteeg zijn in bijpassende stijl door Van Egmond ook verschillende appartementengebouwen ontworpen.

tags:
Back To Top