Skip to content
Voorburg Vlietoevers van Egmond, architecten
Voorburg Vlietoevers van Egmond, architecten
Voorburg Vlietoevers van Egmond, architecten
project:
Vlietoevers
locatie:
Voorburg
omschrijving:
Ontwikkeling woonwijk met grondgebonden woningen en speelplaats
omvang:
13 rijwoningen (huur), 23 rijwoningen, 10 geschakelde woningen met parkeerkelder, 4 twee-onder-één-kap woningen en 7 vrijstaande woningen
opdrachtgever:
NL Development
jaar:
2015-heden
status:
In aanbouw
Vlietoevers,
Voorburg

Deze bijzonder sfeervolle woonwijk aan de Vliet kenmerkt zich door woningen in een parkachtige architectuurstijl. De typische Hollandse huizen van twee lagen en een kap zijn in verschillende typologieen te vinden, van (sociale)rijwoning tot twee onder een kap woning en vrijstaande villa. Een opvallend type is de veranda woning. Deze is ontworpen langs de Vliet. De ruime veranda langs de waterkant, grenzend aan het openbaar gebied, maakt de waterbeleving optimaal.

De woningen zijn rijk gedetailleerd. Het metselwerk is toegepast in verschillende tinten, met ambachtelijke metselverbanden, sluitstenen en stoere waterslagen. De straatbeelden zijn divers, met afwisselend langskappen en warskappen met versierde topgevels. De topgevels zijn ontworpen met houten accenten als gevelsidings en ronde bogen. In het plangebied zijn steeds doorkijken naar de Vliet gerealiseerd. Door het water ook tot in het plangebied te brengen, wordt de connectie met het water vergroot.

tags:
Back To Top