skip to Main Content
project:
Villa E
locatie:
Noordwijk
omschrijving:
nieuwbouw villa
omvang:
ca. 320 m²
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2017-heden
status:
In ontwikkeling
Villa E,
Noordwijk

Aan de rand van Noordwijk biedt de volledig glazen gevel een spectaculair panoramisch uitzicht over de bollenvelden. Villa E kenmerkt zich als krachtig ontwerp door zijn eenvoudige en strakke vormgeving. Volledig ontworpen uit slechts drie materialen; glas, hout en stucwerk.

De villa bestaat uit een compleet woonprogramma op één niveau. Het geometrische langgerekte volume is geplaatst op een lichte verhoging in het vlakke landschap. Hiermee zweeft de woning als het ware boven zijn locatie. De villa is opgebouwd uit een wit strak frame dat vloer, zijwanden en dak aan elkaar verbindt in een doorgaande beweging. Binnen deze rand vormt de terugliggende glazen façade de grens tussen interieur en exterieur. Daar waar nodig voor privacy van de achtergelegen woonfunctie, schermen horizontale houten lamellen de ruimte af. Hierdoor ontstaat een interessant spel tussen open en gesloten delen.

Aan de achterzijde wordt het interieur naar buiten toe doorgezet middels terrassen op verschillende niveaus. Deze terrassen vormen een geometrische overgang naar het lager gelegen zwembad in de tuin.

tags:
Back To Top