skip to Main Content
project:
Van Bronckhorststraat
locatie:
Noordwijk
omschrijving:
3 zorgwoningen (met daarin 18 studio's) met bezigheidstherapie ruimten
omvang:
1725 m2
opdrachtgever:
Noordwijkse Woningstichting
jaar:
2007-2011
status:
Opgeleverd
Van Bronckhorststraat,
Noordwijk

In opdracht van Zorggroep s’Heerenloo, voor mensen met een verstandelijke beperking, ontwierp van Egmond een project voor begeleid wonen. Het gebouw is voorzien van woonunits met zelfstandige slaapkamers en gemeenschappelijke keuken, therapieruimten en een creatief atelier met kunst gallerie.

In het kader van positieve integratie in de gemeenschap is gekozen voor een inbreilocatie midden in het oude dorp van Noordwijk. Passend binnen de kleine korrel van de historische omgeving, is het woongebouw ingepast. De appartementen zijn verdeeld achter een façade die is ontworpen als verschillende aaneengeregen woonhuizen. Verschillende goot en nokhoogten en de geknikte mansardekap maken dat het naadloos aansluit bij de omgeving. De witte kozijnen steken fris af tegen de donker rood-bruine baksteen. De daken zijn in keramische rode dakpan uitgevoerd.

tags:
Back To Top