Skip to content
project:
Sportpark Duinwetering
locatie:
Noordwijk
omschrijving:
Nieuwbouw sportaccommodatie
omvang:
2 kantine's en sporthallen incl kleedvoorzieningen
opdrachtgever:
Gemeente Noordwijk
jaar:
2012
status:
Opgeleverd
Sportpark Duinwetering,
Noordwijk

Dit multifunctionele sportcomplex in het hart van het dorp is een opvallende verschijning. De vaste bespeler van het sportpark is Voetbal Vereniging Noordwijk. De compleet nieuwe accommodatie is voorzien van kleedkamers, kantines, vergaderruimtes, businessruimte en twee sporthallen, die voldoen aan de NOC*NSF eisen.

De twee robuste sporthallen zijn bekleedt met horizontale stroken in oranje en blauwe kleurschakeringen. De lange wand van donkere baksteen begeeidt de bezoeker naar de dubbelhoge glazen entree. In de wand is de naam van het sprortcomplex uitgespaard in het bakstenen materiaal. Een brede luifel boven de tribune benadrukt de lengte van het gebouw.
De doorlopende glazen gevel op de verdieping biedt maximaal uitzicht over het hoofdveld. Een terrasvormige brede trap met zitmogelijkheden, verbindt de kantine op de verdieping met de omliggende sportvelden.

Beide sporthallen hebben een afmeting van 50 x 28 x 9 meter, 3 toestelbergingen, zes groepskleedruimtes met douches en een tribune voor + 250 zitplaatsen en zijn uitermate geschikt voor diverse sporten (basketbal, volleybal, badminton, zaalvoetbal, handbal, korfbal e.a.). Elke hal is middels tussenwanden op te delen in drie zaaldelen. Verder is er een EHBO ruimte en heeft elke hal twee scheidsrechtersruimtes en twee jurykamers. Naast schoolgebruik biedt elke hal in de namiddag, avond en weekeinde ruimte voor sport- en beweegactiviteiten van verenigingen, groepen en individuen.

tags:
Back To Top