skip to Main Content
project:
Moderne Villa
locatie:
Ulvenhout
omschrijving:
Moderne villa met twee gezichten
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2017
status:
Opgeleverd
Moderne Villa,
Ulvenhout

Gelegen aan een prachtig stuk natuurgebied in het zuiden van ons land, vormt dit hoekkavel de markering tussen villawijk en open ruimte. Gekozen is voor een moderne architectuurstijl waarbij privacy (geslotenheid) en uitzicht (openheid) elkaar afwisselen en versterken.

De entreegevel en de naar de woonstraat gekeerde gevel is opgebouwd uit een donkere strakke baksteen. In deze gevel is de entree goed benadrukt door een dubbelhoge glaspartij. Verder is deze gevel gesloten van aard. De tuingevel, die tevens weids zicht biedt op het natuurgebied, is volledig van glas voorzien. Grote horizontale overstekken zorgen voor enige privacy en afscherming van overdadig veel daglicht. De tuingevel bij de woonkeuken kan in zijn geheel geopend worden, waardoor er geen barrière meer is tussen binnen en buiten.

Deze strakke rechthoekige beeldtaal wordt in het interieur geheel tegengesproken door een ovaal trappenhuis. De trap zwiert in een elegante ronding naar boven. De ruimte baadt in het licht door het grote ovale daklicht. De kleurstelling is eenvoudig gehouden en past bij het thema van ogenschijnlijke contrasten: zwart en wit.

tags:
Back To Top