skip to Main Content
project:
Villa
locatie:
Zwaanshoek
omschrijving:
Moderne villa in landelijke omgeving omringd door water
omvang:
2640 m3
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2012-2016
status:
Opgeleverd
Moderne landelijke villa,
Zwaanshoek

De woning is gelegen op een eiland, een rustgevende plek met fraai uitzicht. De witte woning met zijn donkere kap en donkere accenten is alzijdig ontworpen, omdat op het eiland alle gevels in het zicht staan. Het dak is in strakke leistenen uitgevoerd en de kozijnen in een antraciet kleur, dat met de witte gevel een eigentijds strak effect teweegbrengt. De vele erkers, veranda’s en dakoverstekken creëeren een levendig en gezellig gevelbeeld.

De openheid en bijhorende lichtinval zijn aspecten die de woning aangenaam maken. Grote woningen creëren vaak grote ruimtes, maar door deze ruimtes steeds net iets verschoven van elkaar te plaatsen met perfecte overlopen en veel lichtinval ontstaan er toch intieme plekken in het huis, waar de bewoners zich geborgen in voelen. In combinatie met de focus op het uitzicht en de omgeving en veel aandacht voor de trappartijen die ook bijdragen aan de verbondenheid, ontstaat er een knusse sfeer.

Een lange vleugel achter de woning vormt de wellnessruimte: het zwembad, de jacuzzi en de sauna liggen op hetzelfde niveau als dat van het terras en de tuin, waar een enorme open ruimte is ontstaan. Er is een directe blik in de hoogte van de kap, die dit gevoel benadrukt. Door de vele raampartijen is er een directe open blik op het omringende water rondom de tuin gemaakt, waardoor het bijna lijkt alsof je zo naar buiten kan zwemmen.

Bekijk hier ons interieurontwerp

tags:
Back To Top