skip to Main Content
project:
Moderne Duinvilla
locatie:
Wassenaar
omschrijving:
Eigentijdse villa in het open duinlandschap van Wassenaar
omvang:
1550 m3
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2013-2015
status:
Opgeleverd
Moderne Duinvilla,
Wassenaar

In het lager gelegen duinlandschap van Wassenaar ligt deze eigentijdse villa. De villa in de vorm van een geknikt archetypisch huis telt één laag plus een kap. De samengestelde kap is voorzien van bijzondere puntkappen. De vormgeving van deze koppen speelt met het thema ‘uitzicht naar het landschap’.

De punt die uitkijkt over de weidse duinvlakte is geheel voorzien van een glazen gevel. Daar waar de slaapkamer zich achter de punt bevindt, is de gevel veel geslotener vormgegeven. De puntkap bij de entree van de woning is voorzien van een langgerekt staand raam boven de voordeur. Hierdoor wordt de entree gemarkeerd en valt er prachtig noorderlicht in de entreehal naar binnen. Strakke gootlijnen en glaspartijen voorzien van horizontale louvres benadrukken de moderne vormgeving. Een veranda zorgt voor optimaal woongenot in de tuin. Het bijgebouw doet dienst als gastenverblijf en sluit aan bij de architectuur van het hoofdgebouw.

De gevel is uitgevoerd in wit stucwerk, gecombineerd met houten gevelsidings. Het dak is bedekt met een vlakke antraciet leipan. De materialisatie maakt het huis fris, modern en tegelijkertijd geeft het hout warmte aan de kleurstelling. De witte gevel steekt mooi af tegen het groen van het duinlandschap.

tags:
Back To Top