skip to Main Content
project:
Interieur Medisch Centrum Valkenburg
locatie:
Valkenburg
omschrijving:
Gehele verbouwing, inrichting en begeleiding van Medisch Centrum
omvang:
440 m2
opdrachtgever:
Sloothaak
jaar:
2017
status:
Opgeleverd
Medisch Centrum Valkenburg,
Valkenburg

Dit voormalige bankgebouw is getransformeerd naar een medisch centrum waarin artsenpraktijk, logopedie, diëtetiek en apotheek elkaar versterken. In het ontwerp is gezocht naar een eigentijdse frisse uitstraling; toegankelijk, betrouwbaar en uitnodigend. Daarbij is ruimtelijk een connectie gemaakt tussen de verschillende functies waardoor de bezoeker zich compleet ontzorgd voelt.

De verschillende disciplines kennen hun eigen werkruimte. De gemeenschappelijke functies zoals overlegplek of lunchkamer zijn gedeeld. Dit bevordert de kennisoverdracht tussen de verschillende afdelingen. Voor de inrichting van de apotheek zijn maatwerk verkoop meubels en balies gemaakt. Er is gekozen voor helder wit gecombineerd met warme houttint en diepe petroltinten. De artsenpraktijk is ingericht met een eigen ronde balie, open wachtruimte met daklicht en vriendelijk ogend meubilair.

Openheid en transparantie gaan hier samen met vertrouwelijk werken door een ruimtelijke slimme indeling te ontwerpen.

tags:
Back To Top