skip to Main Content
Vlaardingen Medisch Centrum Hooglede Van Egmond, Architecten
Vlaardingen Medisch Centrum Hooglede Van Egmond, Architecten
Vlaardingen Medisch Centrum Hooglede Van Egmond, Architecten
project:
Medisch Centrum Hooglede
locatie:
Park Hoog Lede, Vlaardingen
omschrijving:
Medisch zorgcentrum
omvang:
1650 m2
opdrachtgever:
MC Hooglede
jaar:
2014-heden
status:
In aanbouw
Medisch Centrum Hooglede,
Vlaardingen

Op het terrein van het voormalige ziekenhuis heeft van Egmond de tender gewonnen voor een nieuw masterplan bestaande uit stedenbouw, beeldregie en architectuur van ca. 250 woningen. Binnen deze woonwijk is er plaats voor voorzieningen waaronder een nieuw Medisch Centrum. Hier wordt ruimte geboden aan huisartsenpraktijken, apotheek, fysiotherapie, psychische zorg en aanvullende zorgdiensten.

Het gebouw kent twee bouwlagen, passend bij de hoogte van de woningen in de betreffende straat. De architectuur is passend ontworpen bij de baksteenarchitectuur van de omliggende wijk. Het betreft architectuur in een zogenaamde jaren-‘20 stjl. Horizontale gevelbanden, baksteen en siermetselwerk zijn hier een voorbeeld van. Het medischcentrum wilden we binnen deze stijl, een eigen identiteit meegeven waardoor het duidelijk herkenbaar is als publiek gebouw.

Er is gekozen voor een langgerekte onderbouw met een verdieping van iets kortere bovenbouw. De entree bevindt zich aan de straatzijde, duidelijk herkenbaar in het midden geplaatst. De entree ligt terug tov de gevel en is als accent over twee bouwlagen duidelijk herkenbaar. De gevel vouwt zich in rond gemetseld baksteen naar de dieper liggende entree toe. Hierdoor voelt de bezoeker zich duidelijk begeleidt naar de entree. Het metselwerk van de gevel wordt door verticale metselwerkbanden in horizontale lijnen verdeeld. De ramen zijn ingepast tussen deze horizontale gevelbanden. Intern is een centrale entreehal ontworpen die toegang geeft aan de verschillende disciplines.

tags:
Back To Top