Skip to content
project:
Kust Surf vereniging Noordwijk
locatie:
strand Kon. Astrid Boulevard, Noordwijk
omschrijving:
Permanent clubhuis op het strand voor Kust Surf vereniging Noordwijk
omvang:
244 m2
opdrachtgever:
KSN
jaar:
2013-heden
status:
In aanbouw
Kust Surf vereniging Noordwijk,
Noordwijk

Op het prachtige strand van Noordwijk ontwierp Van Egmond een permanent verenigingsgebouw voor de Kust Surf vereniging Noordwijk. Het is de ontmoetingsplek voor kitesurfers, golfsurfers en SUP sporters. Het is de thuisbasis voor kitesurf wereldkampioenen Kevin en Jalou Langeree.

Het gebouw biedt ruimte aan een kantine, kleedruimten, instructiezalen, een uitkijkpost voor de walschipper en de reddingsboot. In de kelder bevindt zich de opslag voor de materialen. Het gebouw is ontworpen in een eerlijke houtconstructie waarbij binnen ook de spanten een architectonische functie hebben doordat zij in het zicht zijn gehouden. De kap loopt parallel aan het duin en de zee. Deze wordt onderbroken door een prominent verticaal accent. Dit biedt plek aan een uitkijkpost voor de walschipper.

De gevel aan de zeezijde biedt optimaal uitzicht op zee door de vele glazen puien. Het interieur is ontspannen vormgegeven in beach style. Het gebouw past bij de levensstijl van de surfers: relaxed en natuurbewust.

tags:
Back To Top