skip to Main Content
project:
Josh V HQ
locatie:
Hogehilweg, Amsterdam
omschrijving:
Magazijn, showroom en kantoren voor modelabel Josh V
omvang:
ca. 2.800 m²
opdrachtgever:
Josh V
jaar:
2015-2016
status:
Opgeleverd
Josh V HQ,
Amsterdam

Modelabel Josh V investeerde met de aankoop van het bijna 3.000 m2 grote kantoorgebouw aan de Hogehilweg aan een nieuw en toekomstbestendig Headquarter. In een recordtijd van drie maanden is het pand van doorsnee kantoor omgetoverd tot een glamorous en stralend pand. Met een driemaal zo grote showroom, een eindeloze styling ruimte, fotostudio, kantoren, ruimte voor de steeds groeiende webshop en een 500 m2 groot magazijn.

De collecties van het label vormden de inspiratiebron voor het nieuwe pand. De typische Josh V kenmerken komen in alle facetten naar voren; vrouwelijk en sophisticated, soepele glansstoffen, sprankelende zilveren kledingstukken, fijne weefsels en de beroemde t-shirts met pakkende teksten. In het interieur vind je heldere lijnen, rustige kleuren gecombineerd met voornamelijk zwart-wit en veel spiegels. Dit vormt de achtergrond waartegen elke collectie in zijn schoonheid kan stralen.

De entree van het pand is getransformeerd en duidelijk gemarkeerd. De zwarte glossy luifel met het enorme Josh V logo erboven wijst je de weg. Zodra je het pand binnenstapt, word je ondergedompeld in een Josh V experience. In de ruime entree hal met marmeren vloer word je welkom geheten aan de Josh V balie. Via de selfie-lift met spiegelwanden, stap je uit op de eerste etage waar de showroom zich bevindt. De showroom biedt ruimte aan de laatste collecties. Het interieur is overwegend zwart-wit, aangevuld met verdiepingshoge spiegelwanden en warme nude-tinten. Die zijn terug te vinden in glanzende gordijnen, warme vloerkleden, marmeren meubels en hoge magnoliabomen. Bij binnenkomst arriveer je bij de bar. Deze staat geplaatst voor een 10 meter lange wand gevuld met beeldschermen die de fashionshows en laatste designs laat zien.

In het vloerpatroon is de letter ‘V’ te zien. De tot ‘V-walk’ omgedoopte diagonale catwalks, van twee keer 30 meter lang zijn als witte ‘V’ ingelegd in de chique zwarte houten vloer. De stoere lichtlijnen boven de catwalk (ook in ‘V’-patroon) benadrukken de lengte van het pand. Twee riante zithoeken met loungebanken bieden volop ruimte om in alle rust de Josh V experience te ondergaan. De ruimte zelf is voorzien van witte wanden en een industrieel plafond. Subtiele lichtlijnen en spots zorgen voor sfeer en ruimte.

Het speciaal voor Josh V ontworpen meubilair laat zien dat alles tot in detail is uitgedacht. Speciale displaytafels en sokkels in spiegel materiaal, marmer en nude-tinten variërend in hoogte tonen de accessoires op hun best. De zwarte kledingrekken geven met hun subtiele belijning de collectie alle ruimte om op te vallen. De metershoge spiegelwanden maken dat het interieur tot in het oneindige lijkt door te lopen. Ruimtelijk, licht en spectaculair met duidelijke grafische belijningen, dat is waar het interieur om gaat.

De bovenste verdiepingen met kantoren ademen evenzo goed Josh V. De vloer is opgedeeld in grote kantoorkamers die door hoge glazen wanden met zwart stalen belijningen met elkaar verbonden zijn. Herkenbaar is de witte lange ‘V-walk’. Deze wordt hier niet gebruikt voor fashion shows, maar verbindt als centrale gang de verschillende ruimtes aan elkaar. Openheid met voor ieder een eigen plek, dat is waar het hier om draait. De stylingafdeling is groots. Moodboards, meettafels en laptops, vormen het gereedschap voor de rijen kleding die aan de rekken hangt te wachten op een finaleplek in de collectie.

Showroom, vergaderzalen, kantoren, lunchroom, styling, hier worden plannen gesmeed en collecties ontworpen. Teksten en fotocollages uit de collecties sieren de wanden. Bij binnenkomst komt de alles zeggende wand vullende tekst je tegemoet:
Today, I will make magic happen...

tags:
Back To Top