Skip to content
project:
Het Hanenhof
locatie:
De Zilk
omschrijving:
Nieuwbouw appartementen en grondgebonden woningen
omvang:
12 appartementen, 18 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2009
status:
Opgeleverd
Het Hanenhof,
De Zilk

Aan de rand van Noordwijkerhout, midden tussen de bollenvelden, ligt het nieuwe buurtschap het Hanenhof. Rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen wisselen elkaar af. Passend bij de oude traditie van de bollenteelt, is gekozen voor een architectuur geïnspireerd op het oud-Hollandse huis met tuitgevel.

Door elke woning individueel te markeren met een eigen kleur metselwerk en gepersonaliseerde gevelindeling, is elke woning uniek te onderscheiden. De raampartijen zijn stoer en voorzien van dik raamhout in witte kleur. Hierdoor steekt het mooi af tegen het metselwerk. Wit gekeimde gevels geven accent binnen de rijen. Metselwerkdetails zoals de zogenaamde ‘muizentrappetjes’ in de tuit van de gevel tonen karakter.

Het buurtschap is middels een entreepoort, bestaande uit twee metselwerk pilaren met haan-sculpturen er bovenop, duidelijk aangekondigd. Door de eenheid in architectuur ontstaat een gevoel van saamhorigheid en sociale cohesie binnen de gemeenschap. De omliggende bollenvelden vormen een kleurrijk decor van felle lappendekens tijdens de bloeitijd van de hyacinten, tulpen en narcissen.

tags:
Back To Top