skip to Main Content
project:
Goois Landhuis
locatie:
Blaricum
omschrijving:
nieuw landhuis in ‘t Gooi
omvang:
790 m²
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2009-2012
status:
Opgeleverd
Goois Landhuis,
Blaricum

Dit prachtige landhuis in het Gooi is een heerlijk familiehuis. De bijzondere geknikte grondvorm zorgt ervoor dat alle vertrekken optimaal gepositioneerd zijn t.o.v. de bezonning. Zo liggen de woonkeuken, de werkkamer en de woonkamer aan de zuidelijke zijde van de tuin.

Op verschillende posities, o.a. precies op de knik van het huis, is een torenachtige ronde uitbouw ontworpen. Deze geeft een verticaal accent aan de doorgaans horizontaal gerichte woning. In deze ronding is op de begane grond de eettafel van de woonkeuken geplaatst en op de verdieping biedt het ruimte aan de badkamer. Hierdoor worden dit heel bijzondere ruimten. Het ontwerp kenmerkt zich door een witte stucwerk gevel met warme bruinrode baksteen accenten met een riante rieten kap. Door de ruime overstekken springt de kap extra in het oog.

De gevel is gedetailleerd met sierelementen in bijzonder baksteen patroon. Dit is terug te vinden in de horizontale gevelband in donker metselwerk en in details naast de raampartijen en de entree. Raamluiken sieren de ramen. De kleur van de luiken komt overeen met de houtaccenten in de gevels van de puntkapjes. Er ontstaat een heerlijk terras met veranda door de gevel aan het terras naar binnen te verplaatsen. De hoofd-kap zorgt daar voor een overkapping.

Het basement wordt functioneel gebruikt als berging, gastenverblijf, kantoor en speelkamer. Middels zogenaamde koekoeken wordt er natuurlijk daglicht in de basement kamers gebracht.

Bekijk hier ons interieurontwerp

tags:
Back To Top