skip to Main Content
project:
Interieur Familiehuis
locatie:
Blaricum
omschrijving:
interieur voor nieuw landhuis in ‘t Gooi
omvang:
790 m²
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2009-2012
status:
Opgeleverd
Familiehuis,
Blaricum

Deze villa heeft een bijzondere plattegrond vorm. Met zijn geknikte vorm aangevuld met erkers en torenachtige gevelelementen wordt door een glooiend rieten dak bedekt. Dakkapellen en topgevels en torenelementen sieren het rieten dak en geven de bewoner uitzicht op de prachtige tuin.

Door de speelse vorm ontstaat er een binnenruimte van in elkaar overlopende ruimtes. Deze hebben elk hun eigen vorm en plek en zijn middels schuifdeuren of halletjes met elkaar verbonden. De monumentale entree is voorzien van een statige trappartij. De sfeer is licht en luchtig, met kleuren in kiezeltinten met af en toe een accentkleur als blauw of rood.

De keuken is als centrale leefruimte ontworpen. Window-seats, ronde eettafel in de erker en een enorm kookeiland zorgen voor optimaal ruimtegebruik. Grote en suite deuren geven toegang tot de woonkamer, die op haar beurt weer is verbonden met de werkkamer en formele eetkamer. Speciaal maatwerk ontworpen kastenwanden zoals de boekenkasten in de bibliotheek, de open haard in de woonkamer en bergkasten in de speelkamer geven elke ruimte een functionele en eigen invulling.

De badkamer is opgenomen in de ronde toren, met het vrijstaande bad als centraal focuspunt. Door de kap in volle hoogte te benutten, ontstaan er gezellige en statige ruimten die plek geven aan slaapkamers en kleedruimten. Kroonluchters sieren de nok. Dit familiehuis is tot in detail verzorgd. Van maatwerk tot meubelindeling en kleurstelling, alles is op elkaar afgestemd passend bij het drukke gezinsleven van de bewoners.

Kijk hier voor het exterieur.

tags:
Back To Top