skip to Main Content
project:
EMI Music
locatie:
Kauwgomballenfabriek, Amsterdam
omschrijving:
Voormalige kauwgomballenfabriek opgebouwd tot kantoorruimte
omvang:
1540 m2
opdrachtgever:
EMI Music
jaar:
2008-2009
status:
Opgeleverd
EMI Music,
Amsterdam

Deze voormalige kauwgomballenfabriek in Amsterdam stond al jaren te wachten op een nieuwe gebruiker. EMI Records vroeg van Egmond om een nieuw werkconcept en interieur te ontwerpen. De hoge fabriekshal was een uitdagende ruimte om geschikt te maken als kantoorruimte. Door de fantastische hoogte van ruim 6 meter lag er ook een akoestische en klimatologische uitdaging.

Van Egmond ontwierp een multifunctionele werkruimte waarbij er plaats is voor kantoortuinen in de open ruimte en voor gesloten werkplekken en overlegkamers.

Deze gesloten werkkamers zijn ontworpen als zogenaamde ‘box in a box’ kamers. Als aaneengesloten huisjes met rode daken verdelen zij de open werkvloer in verschillende zones. Klimatologisch en akoestisch ontstonden zo goed te beheersen ruimtes. Op verschillende plaatsen is gebruik gemaakt van de hoogte door een extra verdiepingsvloer te plaatsen. Door de installaties in het zicht te houden, herinnert deze techniek aan de vorige functie van fabriekshal. Gietvloeren, originele fabriekslampen, stalen trappen met wit en zwart als basiskleur, zorgen voor een stoere en functionele ruimte.

tags:
Back To Top