skip to Main Content
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
Boskoop Azalealaan Van Egmond Architecten
project:
Koopse Glorie
locatie:
Azalealaan, Boskoop
opdrachtgever:
VolkerWessels
jaar:
2016-heden
status:
In ontwikkeling
Azalealaan,
Boskoop

In het Boskoopse historische ‘slagenlandschap’ vereist een nieuwe woonwijk. Kenmerkend zijn de kwekerswoning met daarachter gelegen de grote schuren. De rechthoekige langgerekte stukken land worden van elkaar gescheiden door sloten en tochten en verbonden door bruggen en landwegen. Deze groene en blauwe dragers vormen het uitgangspunt voor de nieuwe stedenbouwkundige opzet. De stukken grond fungeren als langgerekte woon-eilanden. Middels bruggen bereik je de woonstraat of de woning zelf.

Er is plek voor traditionele woningen en voor zogenaamde ‘schuurwoningen’ geclusterd in een groter volume met een gemeenschappelijke omliggende tuin. Er is ook ruimte voor speel- en parkeilanden. Het parkeiland geeft kwaliteit aan de nieuwe woonwijk, maar ook aan de reeds aangrenzende bewoners. Er is ruimte voor een ‘buurtschuur’ en gemeenschappelijke moestuin. PV-panelen op de daken voorzien de openbare verlichting van stroom. Zo wordt het duurzame energieconcept zichtbaar voor de gehele gemeenschap.

tags:
Back To Top