skip to Main Content
Project-Noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-slaapverdieping-van-egmond-architecten
Project-Noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-slaapverdieping-van-egmond-architecten
Project-noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-patio-van-egmond-architecten
Project-Noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-van-egmond-architecten
Project-noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-keuken-van-egmond-architecten
Project-noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-woonverdieping-van-egmond-architecten
Project-noordwijk-de-perfecte-verbouwing-aflevering-7-dakterras-van-egmond-architecten
project:
Aflevering 7, De Perfecte Verbouwing
locatie:
Noordwijk
omschrijving:
Droomhuis make-over voor televisieprogramma
opdrachtgever:
Particulier iov RTL4 / Simpel Media
jaar:
2020-2021
status:
Opgeleverd
Aflevering 7, De Perfecte Verbouwing

In aflevering 6 van De Perfecte Verbouwing was de uitdaging aan de architecten om het hoekhuis in Noordwijk te voorzien van een nieuwe indeling, zodat de woonwensen van de bewoners ingevuld konden worden.

Licht! Lucht! Ruimte! Dat was wat dit karakteristieke hoekhuis nodig had. Door zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping met het dakterras aan te pakken, heeft deze hele woning een totale make-over gekregen.

Op de begane grond was het voor Britta belangrijk om de donkere aaneengeregen kamertjes tot een ruimtelijke open loft te maken. Met ruimte voor het slaapprogramma met logeerruimte voor de dochters. En een fijne badkamer, kleedruimte, werkkamer en relaxruimte.

Als ‘gouden greep’ ontwierp Britta een patio die vanaf het dakterras een zee van licht naar het hart van de slaapverdieping haalt. Met zijn groene beplanting werd het een ware oase van lucht, licht en totale ontspanning. Zo worden de boven- en benedenverdieping visueel met elkaar verbonden. De ruimten zijn in een doorgaande flow aan elkaar geregen. Schuifdeuren zorgen zo nodig voor privacy enerzijds en open zichtlijnen anderzijds.

Op de woonetage aan het dakterras kwam een nieuwe uitbouw als ‘tuinkamer; met wegklapbare buitenkozijnen. In deze ruimte bevindt zich de nieuwe eetkamer. Grote ruime raampartijen in de woonkamer geven toegang en zicht op het terras. De nieuwe pergola vormt een geheel met het woonhuis. Het zonnige terras met eettafel wordt overgroeid door de prachtige groene druif. De relatie tussen binnen en buiten is hiermee heel sterk aanwezig.

De trapopgang is verruimd met een mooi daklicht en geeft toegang aan de woonkamer met open keuken waar de dakconstructie met zijspanten, in het zicht is gelaten. De nieuw ontworpen grote keuken staat in verbinding met de tuinkamer en de woonkamer. De riante hoekbank bij de open haard maakt het droomplaatje compleet.

 

Bekijk alle afleveringen van De Perfecte Verbouwing.

tags:
Back To Top