skip to Main Content
project:
Aflevering 6, De Perfecte Verbouwing
locatie:
Orvelte
omschrijving:
Droomhuis make-over voor televisieprogramma
opdrachtgever:
Particulier iov RTL4 / Simpel Media
jaar:
2020-2021
status:
Opgeleverd
Aflevering 6, De Perfecte Verbouwing

In aflevering 6 van De Perfecte Verbouwing was de uitdaging aan de architecten om de woonboerderij in Orvelte te voorzien van een nieuwe indeling, zodat de woonwensen van de bewoners ingevuld konden worden.

De boerderij was al half gesloopt van binnen toen Britta er voor het eerst kwam kijken. Wat opviel waren de lage plafonds en de aaneengesloten kleine ruimten. Randy en Olivier wilden graag meer open ruimte, maar ook de gezelligheid waarborgen. Door de verdiepingsvloer uit de boerderij te verwijderen ontstond een prachtige hoge ruimte met de sfeervolle boerderij kap in het zicht.

In het ontwerp van Britta is de dubbele hoogte deels weer opgevuld met een entresol. Deze is te bereiken via de trap uit de hal en geeft plek voor een pooltafel en een werkplek. Onder de entresol is er plek voor een riante zithoek. Deze voelt fijn besloten aan. De overige dubbelhoge ruimte is de ideale plek om een keuken en eettafel te plaatsen. Zo blijft de ruimtelijkheid bewaard en is er visueel contact mogelijk met de werkruimte.

Om meer licht binnen te brengen, is er een sfeervolle getoogde staldeur met luiken in het midden van de voorgevel geplaatst. Deze gevel wordt van binnen met bakstenen afgewerkt. De entresol wordt ondersteund door stoere houten kolommen en balken, passend bij de boerderij sfeer. Stalen deuren geven toegang naar de entreehal en toegang naar de slaapkamer op de begane grond. In de zijgevel worden nieuwe sets dubbele deuren geplaatst. Deze geven toegang naar de veranda en bieden zicht aan de tuin met de paarden. De sfeer is stoer, landelijk en een tikje industrieel. De dubbele hoogte met entresol geeft een ongelofelijk gevoel van ruimte.

Bekijk alle afleveringen van De Perfecte Verbouwing.

tags:
Back To Top