skip to Main Content
project:
Aflevering 4, De Perfecte Verbouwing
locatie:
Veenendaal
omschrijving:
Droomhuis make-over voor televisieprogramma
opdrachtgever:
Particulier iov RTL 4 / Simpel Media
jaar:
2020-2021
status:
Opgeleverd
Aflevering 4, De Perfecte Verbouwing

In aflevering 4 van De Perfecte Verbouwing moet de charmante uitstraling van het huisje van Inge en Robert uit Veenendaal behouden blijven, maar zij hadden wel meer dan 35 vierkante meter nodig.

Na uitvoerig schetsen heeft Britta van Egmond gekozen om een uitbreiding aan de zijkant van het huis te maken. Zo blijft de zonnige achtertuin lekker ruim en is er genoeg plek voor de bestaande schuur. Bovendien paste dit binnen de regelgeving van Vergunnigsvrij bouwen. Dat zorgt ervoor dat je geen extra tijd kwijt bent, de bewoners konden dus lekker snel beginnen!

Door de uitbreiding is de lay-out van de woning helemaal veranderd. In plaats van alle woonfuncties in 25 m2, was het de bedoeling om meer rust en ruimte te creëren. Britta vond het belangrijk dat de bewoners al hun woonwensen dicht bij elkaar hebben, maar dat er voor elk gebruik wel een eigen royale plek is. Zo krijgt de woon-keuken een centrale plek met aansluiting op een nieuwe bijkeuken en connectie met een afsluitbare werkkamer én de nieuwe woonkamer. Koken, tv kijken, relaxen, wassen of werken, het kan allemaal in het nieuwe ontwerp.

De nieuwe woonkamer is in de uitbouw geplaatst. Deze uitbouw is passend ontworpen bij de elegante stijl van het kleine hoofdhuis. Als een soort ‘kleine broer’ van het hoofdhuis, heeft Britta de uitbouw vormgegeven als een kleiner huisje dat er tegenaan geplaatst is. Het nieuwe huisje is modern van materialisering en zichtbaar een toevoeging van deze tijd. Door een tweede huisje aan te bouwen vallen alle functies letterlijk op hun plaats.

Door het puntdak van binnenuit in het zicht te laten, heeft de woonkamer een zeer riante dubbele hoogte. De achtergevel van het huisje is geheel van glas. Zo komt er veel licht naar binnen en is het uitzicht op de tuin optimaal. Het voelt meteen heel ruim! Een riante luifel aan de achterzijde zorgt voor beschutting op het terras en geeft een plek voor Robert zijn hobby: vuur stoken en lekker genieten van zijn eigen tuin.

Door een tweede huisje aan te bouwen vallen alle functies letterlijk op hun plaats. De dubbele hoogte en de glazen pui geven een instant wow-effect.

Bekijk alle afleveringen van De Perfecte Verbouwing.

tags:
Back To Top