skip to Main Content
project:
Aflevering 2, De Perfecte Verbouwing
locatie:
Waddinxveen
omschrijving:
Droomhuis make-over voor televisieprogramma
opdrachtgever:
Particulier iov RTL 4 / Simpel Media
jaar:
2020-2021
status:
Opgeleverd
Aflevering 2, De Perfecte Verbouwing

In aflevering 2 was de uitdaging aan de architecten om een authentieke dijkwoning te voorzien van een geheel nieuwe indeling, zodat de woonwensen van de bewoners ingevuld konden worden.

Jozien en Michael, de bewoners, baalden dat ze niet optimaal konden genieten van hun ruime dijkwoning in Waddinxveen. Het huis was hokkerig, donker, de keuken was te klein en er zat een overbodige badkamer in de weg. Twee architecten, waaronder Britta van Egmond, onthulden in virtual reality alvast het resultaat van een mogelijke verbouwing die alle dromen waar kon maken.

In het ontwerp van Britta is de badkamer weg gesloopt, waardoor er meteen heel veel licht naar binnen werd gehaald tot in de kern van het huis. In dit familiehuis is ervoor gekozen om de keuken naar de voorzijde van het huis te verplaatsen met zicht op de waterkant. Daar is ruimte voor een keuken met heel veel kastruimte en een vrijstaand eiland. In de gezellige window seats, de zitjes in de diepe ramen kun je heerlijk aanschuiven tijdens het koken. Aan de tuinzijde is de zithoek geplaatst. Door de mooie stalen zwarte pui heb je optimaal contact met de tuin.

Middenin de ruimte, op de scheiding van wonen en keuken, vind je de gezellige lange eettafel met zitbank. In het hoogteverschil van de keukenbank naar lager gelegen woonkamer is een speciale kastenwand met poppenhuis ontworpen als speelhoek voor Abbey. Er is ook een flexibele wand die de connectie maakt met de naastgelegen fitnessruimte.

De verschillende functies worden ruimtelijk aan elkaar verbonden door een ‘slinger’ aan kasten die ruimte geven aan berging, tv meubel, deuropeningen naar naastgelegen ruimten en de window seats.

Door dit ontwerp wordt de rechthoekige ruimte in verschillende plekken verdeeld in een rustig architectonisch geheel.

Bekijk alle afleveringen van De Perfecte Verbouwing.

tags:
Back To Top