skip to Main Content
project:
Aflevering 1, De Perfecte Verbouwing
locatie:
Maarn
omschrijving:
Droomhuis make-over voor televisieprogramma
opdrachtgever:
Particulier iov RTL4 /Simpel Media
jaar:
2020-2021
status:
Opgeleverd
Aflevering 1, De Perfecte Verbouwing

In aflevering 1 van De Perfecte Verbouwing lag de uitdaging bij het optimaal vergroten van een bestaande woning door deze te vergroten en te verbinden op de nieuwe kavel.

Gaby en Jan Haro, de bewoners van deze woning, uit Maarn liepen elkaar steeds in de weg. Hun alles-in-eenruimte was veel te klein om te koken, werken en hun twee dochtertjes lekker te laten spelen. Ze hebben achter hun huis een stuk grond gekocht, maar wisten niet hoe ze daar al hun dromen uit konden laten komen. Twee architecten gelukkig wel. Zij brachten in virtual reality twee unieke ontwerpen tot leven.

In het ontwerp van Britta is de bestaande kern, van trap en toilet als vast element behouden. Door een nieuwe grote aanbouw aan de zijkant en achterzijde, zijn alle ruimten, nieuwe en bestaande, om deze kern heen gepositioneerd. Dat geeft de mogelijkheid om alle functies: entreehal, wonen, leefkeuken, bijkeuken en logeerkamer in vloeiende beweging in elkaar over te laten lopen. Strategisch geplaatste schuifdeuren zorgen ervoor dat de ruimten ook afgesloten kunnen worden, indien meer privacy gewenst is.

Voor de bewoners, als echte liefhebbers van het buitenleven, heeft Britta een ruim patio-terras ontworpen met een riante veranda met buitenkeuken. Hiermee vervult de patio ook weer een centrale plek in het woonplezier. Zo grenzen woonkeuken, woonkamer én speelkamer en de veranda met buitenkeuken, aan dit terras.

Door de zorgvuldig geplaatste woonfuncties zijn er duidelijke intieme ruimtes ontstaan waar het gezin zijn eigen gang kan gaan, maar ook fijn met elkaar in verbinding staat. Een heerlijk familiehuis.

Bekijk alle afleveringen van De Perfecte Verbouwing.

tags:
Back To Top