Skip to content

Irresistible trends in 2020!

Bijblijven op vakgebied gaat verder dan het bestuderen wat er voor nieuws is te zien bij beurzen, bladen en producenten. Trends, en dus ook op het gebied van interieur zijn gebaseerd op grotere maatschappelijke bewegingen. Hoewel wij als interieurarchitecten getraind zijn om met onze voelsprieten aan te voelen wat ‘in de lucht hangt’, is het belangrijk om te zien wat het grotere plaatje is.

Trendevent

Om dit nog eens haarfijn uit te zoeken hebben we met het hele interieurteam het trendevent ‘Irresistible’ bezocht. Het brandbureau Branddocters en Bureau Nijman + van Haaster hebben ons in een interactieve sessie een avond lang deelgenoot gemaakt van deze onweerstaanbare nieuwe ontwikkelingen. Wat kun je verwachten van het jaar 2020? In ieder geval dat we middenin een tijd van grote veranderingen zitten. Dit roept weerstand op, maar er is ook ruimte voor optimisme.

Ingebouwde chips

Van robots die luisteren naar onze diepste geheimen tot in ons lichaam ingebouwde chips die onze levenskwaliteit bewaken, tot de invloed van social media en de mate waarin waarheid en echtheid nog bij ons doorkomen. En wat te denken van duurzaamheid? Je ziet dat ook wereldwijde producenten als Ikea inspelen op hergebruik en groene productie. Of de grote plastic soup clean up van onze oceanen door Boyan Slat.

Maar ook dat de grote tegenstellingen tussen volken, rassen, welvaart en kansen veel weerstand (resist) oproepen. Het is een tijd die spannend wordt, juist door de veelheid van informatie. Maar ook een tijd waarin we opkomen en kleur bekennen voor wat we zelf belangrijk vinden. We laten ons niet meer in hokjes stoppen. Waar ga jij voor? en waar sta jij voor?

Ons interieur

In het interieur zien we dat terug in eigenzinnige mix van stijlen en tijdsperioden. Enerzijds grijpen we terug naar dat o zo begrijpelijke vertrouwde verleden, anderzijds is men avontuurlijk en omarmen we de nieuwe technologieën. Een 3D geprinte eetkamerset in stijl van grootmoeders? Of een bank die bij jou aanvoelt of de thermostaat een graadje hoger moet? Wij blijven op de hoogte en ontwerpen graag met je mee!

Feline den Haan,
interieurarchitect
Back To Top