Skip to content

Hans van Egmond viert zijn 75e verjaardag!

Het is 1974 wanneer Hans officieel zijn architectenbureau inschrijft bij de Kamer van Koophandel. In het souterrain van zijn woonhuis te Noordwijk staat een tekentafel tussen de babyspullen en studieboeken. Hans is kersverse vader en studeert aan de TU Delft. Samen met zijn vrouw Monica dromen ze van een glansrijke toekomst en brengen ze vier kinderen groot. Geladen met ambitie en doorzettingsvermogen begint Hans aan zijn eerste opdrachten.

Het begin is op kleine schaal, van dakkapel tot verbouwing. Gestaag weet Hans zijn bureau uit te bouwen, neemt hij medewerkers in dienst en voegt ook zijn broer Ben zich als architect bij hem. Samen zullen ze, tot Ben zijn overlijden in 2014, een goed creatief en gedreven duo- vormen. Monica heeft zich ontwikkeld tot interieurarchitect en daarmee biedt het bureau een complete aanpak van exterieur en interieur.

Hans weet trouwe opdrachtgevers voor zich te winnen en ambitieuze projecten te realiseren. Het bureau groeit uit tot een serieuze speler in het ontwerpen van o.a. grootschalige woonwijken, scholen, kantoren, hotels, jeugdinstellingen en villa’s. Deze laatste springen misschien wel het meeste in het oog: de luxe villa’s die hij ontwierp genieten faam in binnen- en buitenland. Zo ontwierp hij villa’s voor mediamagnaten, ministers, bekende voetballers en het Koninklijk huis.

In de karakteristieke kantoorvilla aan de Gooweg te Noordwijk, waar het bureau inmiddels is gevestigd, diende zich ook de tweede generatie architecten in het familiebedrijf zich aan: dochter Britta en zoon Diederik. Zijn andere twee kinderen, dochters Frum en Sophie zijn met eenzelfde gedrevenheid en plezier werkzaam in het onderwijs.

Hans is inmiddels een toegewijde opa van maar liefst 11 kleinkinderen. Hij geniet van deze nieuwe rol. Daarnaast heeft Hans een grote en brede interesse in kunst en cultuur. Hij heeft met zijn liefde voor vormgeving en oog voor het levensgeluk van de gebruiker, een krachtig stempel gedrukt op de vormgeving van de Nederlandse architectuur en gebouwde leefomgeving. Nu maakt Hans met grote regelmaat schilderijen in zijn atelier aan huis.

De 75e verjaardag van Hans is aanleiding om zijn spraakmakende ontwerpen en betekenis voor het bureau nog eens in het bijzonder uit te lichten.

Namens alle medewerkers van van Egmond, architecten wensen wij Hans een mooie verjaardag en danken wij hem voor zijn inspiratie en creativiteit!

Britta en Diederik

Kijk mee naar de film met een fraaie selectie uit Hans zijn werk.

Back To Top