Skip to content

Bouwkuip Residence Alexander

In het hart van Noordwijk, op een steenworp afstand van strand en de zee, wordt het door ons ontworpen Residence Alexander gebouwd. Dit luxe appartementengebouw biedt plaats aan 6 riante appartementen met schitterend uitzicht over de duinen en de zee.

Om het omliggende duinlandschap in tact te houden, is er gekozen om parkeren en bergingen ondergronds op te lossen. Bij voltooiing zien we straks alleen nog de bovengrondse klassieke duinvilla met high end appartementen.

Toch is het ondergrondse bouwwerk spectaculair te noemen. Het bouwen in de duinen brengt bijzondere uitdagingen met zich mee omdat het rollende zand een moeilijke factor is bij het stabiliseren van de bouwkuip. In nauwe samenwerking van het projectteam worden alle aspecten bekeken en afgestemd.

De drielaagse kelder is voorzien van een open badkuip constructie met een twee zijden een grondkering. Deze grondkeringen worden uitgevoerd met CSM wanden die verankerd worden met groutankers. De wanden zijn 16 meter diep met een totale omtrek van wel 60 m. Dat is een mooi staaltje teamwork en levert spectaculaire beelden op!

Van Berkel aannemers is verantwoordelijk voor de coördinatie van het bouwwerk dat wordt uitgevoerd door de firma BodemBouw. Ingenieursbureau Inpijn-Blokpoel en constructiebureau Faas en van Itterson maken deel uit van het team.

Voor meer foto’s kijk hier.

Back To Top