Skip to content
project:
Parkvilla
locatie:
Wassenaar
omschrijving:
Renovatie en uitbreiding villa met poolhouse
omvang:
ca. 700 m2 bvo
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2011
status:
Opgeleverd
Parkvilla,
Wassenaar

Deze riante villa is gebouwd in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Zijn romantische evenwichtige architectuur met royale lei gedekte kap in verschillende hoogtes is anno nu te classificeren als een klassieker in de villabouw. Aan van Egmond de opgave om het huis geheel te renoveren naar hedendaags wooncomfort, waarbij ook de entree en de kap zijn vernieuwd.

De villa is van binnen vrijwel geheel gestript om plaats te maken voor een nieuwe indeling en afwerking. Ruimtes zijn opnieuw met elkaar verbonden door nieuwe doorbraken te maken. De entree van de villa is opener gemaakt door het wegbreken van een aantal muurtjes en het aanbrengen van een donkergrijze kleur. Van de centrale trap met imposante traphal, tot de badkamers en de woonruimten, alles is in de puntjes op elkaar afgestemd zodat de villa weer klaar is voor de volgende eeuw.

Onze interieurarchitecten tekenden voor de keuken, de window seats, de open haarden, dressoirs, servieskasten, garderobekasten, de gym, het poolhouse, de werkkamer en de serre. De slaapkamer is voorzien van een moderne open haard, de zolderkamer kreeg een bijzondere bedstede, bekleedt met vlinderbehang, in het topje van de kap.

ijk hier voor het interieurontwerp.

tags:
Back To Top