Skip to content
project:
Moderne Villa
locatie:
Wassenaar
omschrijving:
Villa met zwembad en vrijstaand bijgebouw
omvang:
ca. 590 m² bvo / 2746 m³ bruto inhoud
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2011-2015
status:
Opgeleverd
Moderne villa,
Wassenaar

Tussen verschillende traditionele villa’s in een lommerrijke laan met veel bomen springt dit moderne ontwerp direct in het oog. Aan de straatzijde toont het zich iets gesloten, haast bescheiden. De entree bevindt zich centraal in de voorgevel.  De volumes van de begane grond en de verdieping zijn verschillend gematerialiseerd en beiden omvat in een doorgaande beweging van een witte façade die om de volumen heen slingert.

Een lange oprit leidt naar een bijgebouw in stijl met het hoofdgebouw. Deze biedt ruimte aan een garage en een gastenverblijf. De extra langgerekte dunne baksteen in een bijzondere bezanding, zorgt voor een warm en aards contrast met de deels witte façade. Eenmaal in de villa gekomen, ontvouwt zich vanuit een monumentale hoge traphal, een ruime aaneenschakeling van lichte en hoge ruimten. Deze zijn aan elkaar gekoppeld middels subtiel hoogteverschil in vloerniveau, een glazen stalen schuifdeur of opening. De gevelvullende glazen puien geven direct weids uitzicht over de tuin met de aangrenzende waterpartijen met daarachter de weidse openheid van het groene grasland met bomenrijen.

Je voelt je een met de natuur. Ruime luifels en veranda’s zorgen voor schaduw in de woonruimten waardoor de temperatuur en het licht behaaglijk zijn. De ruime overstekken framen als het ware steeds jouw zichtpunt op een ander deel van het landschap. Op de verdieping bevinden zich de slaapvertrekken waarbij de master bedroom voorzien is van een balkon met wederom de zeer royale rijk ogende luifels. Een riante basement verdieping biedt ruimte aan een muziekstudio, bibliotheek wijnkelder en zwembad met wellness en fitness.

Het gehele interieur is tevens door van Egmond ontworpen. In de tuin, langs de waterzijde is een cirkelvormig verlaagd terras ontworpen met zitbanken rondom een centraal gepositioneerde vuurplek met wederom schitterend zicht op water en natuur. Als een strak en sereen schouwspel van moderne belijning en glasvlakken opent de woning zich met grandeur naar de natuur.

Bekijk hier ons interieurontwerp

tags:
Back To Top