Skip to content
project:
Residence & Hotels van Oranje
locatie:
Kon. Wilhelmina Boulevard, Noordwijk aan Zee
omschrijving:
nieuwbouw horeca, hotel- en congres functie en appartementen, Hotels van Oranje
omvang:
25.000 m²
opdrachtgever:
Particulier
jaar:
2013-heden
status:
In ontwikkeling
Hotels van Oranje,
Noordwijk

In opdracht van de Hotels van Oranje ontwerpt Van Egmond deze grootschalige upgrading van de Noordwijkse boulevard. De huidige bebouwing wordt gesloopt. Het ontwerp omvat de nieuwbouw van een hotel, horeca en congresfaciliteiten, honderd stuks luxe appartementen en een ondergrondse multifunctionele parkeergarage over twee lagen.

Op een plint op boulevard niveau komen twee woon- en hotel torens met breed uitzicht op zee en de boulevard. De hoogte van de bestaande vuurtoren geeft aanleiding om de gebouwen in hoogte daarbij aan te laten sluiten. De gebouwen zijn schuin gepositioneerd om optimale doorzichten van zee naar het achterland en vice versa te creëren. Door de draaiing genieten de woningen van optimale bezonning op de terrassen. Aan de landzijde sluit het plan aan op de bestaande structuur. De verkeersafwikkeling vindt aan de landzijde plaatst, ingebed in een natuurlijke duintuin. Het landschapsontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met het bureau West 8 uit Rotterdam.

De architectuur is een moderne vertaling van klassieke badplaats architectuur zoals we die kennen uit Cannes en Deauville. Statige grote raampartijen bieden eindeloos uitzicht op zee. De terug getrapte massa van de gebouwen wordt teruggebracht naar een menselijke schaal door het gebruik van gevelsprongen, accentbanden, torentjes, erkers en balkons. Elk gebouw wordt bekroond met een robuuste sierlijst.

tags:
Back To Top